Évente kétszer továbbképzést tartok szülés körül dolgozó szakemberek számára

(dúlák, szülésznők, perinatális (szak)tanácsadók, kismama jógaoktatók, ... számára)

Mi az a Blessingway, vagy Szülésre Bocsátó Ünnep?

A gyermekvállalás egyfajta normatív krízis mindannyiunk életében, hiszen egy teljesen új korszak köszönt be, ahol a rég bevált és alkalmazott megoldások mellé újakra van szükség.
A gyermekvállalással megváltozik a leendő szülők szerepe a családban és a társadalomban egyaránt, ugyanígy a környezetük többi tagja is új szerepkört vesz fel; anyából nagymama lesz, testvérből nagynéni.
Erre a változásra mindenki a maga módján készül. Kifelé a gyermek gondozásához szükséges tárgyak beszerzésével, bent pedig önmunkával, átszellemüléssel.
Ahogy régen, úgy most is rátekintünk az előttünk járókra, jó példát keresünk, tanulunk és kialakítjuk szülőként a közös stratégiánkat.

A Blessingway, vagyis Szülésre Bocsátó Ünnep egy modern köntösben átadott ősi gyökerekkel rendelkező ünnep, mely a lélek változásait támogatja meg azáltal, hogy női körben, női energiák között tölti fel erővel, bátorsággal és szeretettel a leendő édesanyát, hogy merjen majd az új minőségébe lépni, érkezni. Így érzi, hogy nincs egyedül az úton, látja maga előtt a többi édesanya példáját, akik megerősítik benne, hogy ő is képes bejárni ezt az utat, elébe nézni az új kihívásnak.
Ez az ünnep a külsőségek helyett, a belső folyamatokra koncentrál és a leendő anyát helyezi középpontba.

Miért van szüksége rá a világunknak?

Érezzük és látjuk, hogy mi, nők ébredezünk. Újra visszanyúlunk a gyökereinkhez, újra kapcsolódunk a természettel, a Földanyával, a teremtés energiáival. Mind érezzük ezt a hívást, és mindannyian más módon leljük meg a kapcsolatot, mások az eszközeink.
A ma női érzik, hogy a gyermekvállalás egyben a nő valójának kibővülése, nem csak egy új szerepkörrel, hanem egy új minőséggel, ami ismeretlen, izgalmas és erőt próbáló utazást rejt magában.
A Szülésre Bocsátó Ünnep a ma nőjét szólítja meg, és hozzá, az Ő útjához, félelmeihez, reményeihez és igényeihez igazodik. Ez egy egyedi ünnep, ami pontosan abban és úgy segíti a nőt, amiben és ahogy szüksége van rá. Lehetőség nyújt arra, hogy visszahívjuk az átmenetet támogató rituálékat az életünkbe és a köztudatba úgy, hogy az befogadható legyen mindannyiunk számára. A rituálé pedig kellő tiszteletet és figyelemet nyújt, bármiről is szóljon, bármiért is legyen. Segít lezárni, feldolgozni, így támogat a továbblépésben, fejlődésben.

A szülés beavatás, mely gyökeresen megváltoztatja a beavatandó társadalmi státuszát, és egy újfajta létállapotba helyezi. Hogy megtörténhessen ez a változás, bátorságra, hitre és alázatra van szükség. Arra, hogy a nő tudja és értse, hogy ugyan az utat egyedül kell bejárni, az úton mégis osztozik nőtársaival, az ő szeretetük, támogatásuk és sorsközösségük kíséri el.

A képzésről:

A képzés leginkább gyakorlati alapú. Abban szeretném segíteni és támogatni a képzésben résztvevőket, hogy magukénak érezzék ennek az ünnepnek a varázsát, és képessé váljanak egyedi ünnepek szervezésére. Hiszen más és más ünnepre van szüksége annak a nőnek, aki otthon és aki kórházban szül, aki először és aki többedszer, aki császármetszés utáni hüvelyi szülésre készül vagy aki program császárra. Az ünnep minden nőnek jár, és minden nőnek erőt tud adni.

A képzés délelőttjén a résztvevők betekintést kapnak abba, milyen is egy Szülésre Bocsátó Ünnep. Szó esik a felkérés menetéről, a szervezés fázisairól, és magáról az ünnep vezetéséről. Mindezt gyakorlati példákon keresztül ismertetem, hogy minél több útravalót tudjatok magatokkal vinni.

A képzés délutánján abban szeretnélek támogatni benneteket, hogy ráérezzetek a saját hangotokra, megismerjétek a saját eszközeiteket, és képessé váljatok egyénre szabott ünnepek és csoportos szervezésére is. Itt főleg feladatokra számíthattok.

„Tina volt az, aki ennek az ünnepnek a köztudatban is ismertséget hozott azáltal, hogy egy modern köntösbe csomagolva a kevésbé vagy nem tudatosan spirituális nők számára is elérhetővé tette. Nála minden ünnep egyedi, a leendő édesanyára és az ő egyedi útjára szabott.
Tina a kismamák és édesanyák számára létrehozott pozitív vizuális megerősítéseket tartalmazó kártyacsomagjai, valamint ingyenesen elérhető relaxációs hanganyagai által lett ismert.
Célja ugyanaz, mint nekünk, mindannyiunnak, akik a szülés és születés szentségéért teszünk nap, mint nap: ébreszteni, erősíteni a nőket, hogy higgyenek Önmagukban, a testükben és a babájukban.”
Heim Kitty, dúla, perinatális tanácsadó

A 2023-as évben két alkalommal lesz képzés Budapesten:

2023. március 26.
2023. október 8.

A képzés 9.00-18.00-ig tart egy órás ebédszünettel.

Helyszín: Geli Ház
1028 Budapest, Kővári út 1-7.

A képzés díja 50 000 Ft.
A helyedet 10 000 Ft előleggel biztosíthatod.

A képzés egész napos és tartalmazza a finom, tápláló, vegán ebédet.

Kérlek jelentkezéskor a hozzászólás rovatban jelezd nekem, melyik programra jelentkezel. Köszönöm!