2019 - az ötlet

2019 nyarán a legjobb barátnőm az utolsó trimeszterben járt a második kisfiával. Szerveztem neki egy Szülésre Bocsátó Ünnepet. Erre az ünnepre ajándékképp rajzolni kezdtem neki. Képeslap méretű akvarell papírokra készültek azok a pozitív megerősítések, amiket támogatásul kívántam neki a szüléséhez és a kétgyermekes anyaságához. Aztán újra rajzoltam egy másik baratnőmnek, aki VBACre (császármetszés utáni hüvelyi szülés) készült. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy lett egy víziom, egy célom. Ami erős fénnyel világított előttem. Így hát rajzoltam a lányom mellett, amikor aludt (és én nem), rajzoltam este, rajzoltam az énidőmben. Volt, amikor egy kézzel, szoptatva rajzoltam, mert rám tört az ihlet. Csodás érzés volt az a tudatállapot, amit az alkotás hozott a lelkemnek. És egyre erősebb lett egy ötlet. Egy ötlet, ami úgy éreztem jó! Egy értékes ötlet! Olyan, amit véghez tudok vinni!

2020. Március 15.

Az instagram oldalamat és rajta az első bejegyzést az az érzés hozta, hogy valamit tennem kell! 2020 március 15-én egyszer csak rám ömlött az összes hír a covidról. Elárasztott, megbénított, félelemmel töltött el az ismeretlen. Gondoltam a lányomra, magunkra, a szeretteimre, és gondoltam minden nőre, aki épp gyermeket vár vagy szülni készül. Egyszerűen nem tudtam nem velük érezni. Gyermeket hozni a világra mindig hatalmas bizalom, bizalom a jóban, a legjobban, az ismert világban. De ez az új világ ismeretlen volt. Amikor eláraszt a kétség, a félelem, az érzés, hogy csak egy csónak vagyok az óceánon, akkor engedem el leginkább az irányítást. Ilyenkor kikapcsol minden, elengedem a kishitűségem, elengedem a saját életem dolgait, és végtelen hittel és teljes bizalommal fordulok a Jóhoz, a reményhez, és egyetlen dolog mozgat, hogy segítsek. Ilyenkor biztos vagyok benne, hogy segíteni tudok, hogy van mit adnom mindenkinek, hogy szükség van rám. Ilyenkor azt érzem, nem maradhatok tétlen, ha az esély megvan rá, hogy tettemmel egyetlenegy embertársamnak is segítek. Így lett az első poszt, így lett az instagram oldal a semmiből. Egy nap alatt, egy döntésből.

2020. július 8.

A napja, amikor a Várandósság és Szülés kártyacsomag megjelent. 100 példány. Ennyibe fektettünk bele. 100 példány minden egyes darab kártyából, 100 példány a dobozból. Mindezt összeállítás nélkül kaptuk a nyomdától, így hát azon az este azon kaptam magam, hogy egy egész szobában terül szét egy évem munkája. Ott voltak körülöttem egy-egy stócban azok a rajzok, amiket lopott percekben, altatás alatt, szoptatás közben, éjszaka vagy a kevés énidőmben alkottam serényen és hittel teli szívvel, hogy erre szüksége van a világnak, ez jár, minden nőnek. Hosszú órák munkája volt mind a 100 dobozt összeállítani és megtölteni az 52 darab pozitív vizuális üzenettel. Minden egyes lapot kézbe vettem, ahogy összegyűjtöttem, és így minden egyes kártyacsomagban más és más sorrendben kerültek a kártyák. Nagy munka volt ez, de ahogy ott ültem a szoba közepén és a meghajtott dobozokat töltöttem, csak arra tudtam gondolni, vajon kihez érkezik ez a doboz? Vajon érzi majd általa mindazt az energiát és szeretetet, amit bele tettem? Vajon melyik kártya hoz neki mély felismerést vagy jön majd a legjobbkor? Vajon vele lesz szüléskor valamelyik? Talán az egyik kiválasztott, szerencsés darab tanúja lehet majd egy gyermek és egy anya születésének?
És hirtelen lepörgött előttem az egész szakmai életem. Ahogy a kismama jógától indulva, megannyi képzést elvégezve végig ide vezetett az utam? Végig ez volt a cél? Hogy megteremthessem ezt? Már majdnem 10 éve jártam ezt a szakmai utat, és talán nem is tudtam, hogy minden lépésem, minden befektetett időm, energiám, minden újabb képzés, újabb könyv egy-egy tégla volt ahhoz, amit itt és most a kezemben tartok?
Két hétre rá a 100 db kártya mind elfogyott.

2020. október 13.

Vannak olyan események az életben, amit úgy érezzük, erről csak álmodozni mertünk vagy még azt se. Én szeretek nagyot álmodni, általában magáról az érzésről álmodozom, ritkán konkrétumokról is. Hiszek benne, hogy az álmodozás teremtés. Minden, ami az életemben megadatott egy álmodozással kezdődött. Talán Veletek is így van.
Vannak álmok, amikre többet kell várni. Nekem ilyen álom volt a hivatás. Sokáig nem éreztem, pontosan hol is van Rám szükség, hol az én helyem, mi az én elhivatásom az életre.
Az utóbbi években, és a kártyák óta érzem és látom igazán az utat, amit járni szeretnék, amihez adottságom és szenvedélyem van.
Van egy nő, akinek példáját szinte minden képzésemen elém sodorta az élet. Bárhova mentem, Ő vagy meghívott vendégelőadó volt ott, vagy felmerült a neve.
Ő Feller Adrienne, a Panarom Aromaterapeuta Intézet vezetője.
Ahogy Ő beszélt a hivatásáról volt számomra az a példa, ahogy én szeretnék érezni egy napon az én hivatásom iránt.
A kártyák megjelenése után felkerestem Adrienne és Madeleine Fellert a Panaromtól, mert úgy éreztem, szeretnék velük együttműködni. A termékeiket már sok-sok éve használtam, kísértek nőként, szakmabeliként, kismamaként, a szülésem és a gyermekágy alatt, és most is anyaként.
Ezért jelentett nekem ez a nap nagyon sokat, mert ezen a napon a Várandósság és Szülés kártyacsomag bekerült a Panarom termékei közé.

2020. október 18.

Ezen a napon jelent meg a második kártyacsomagom, ami a Gyermekágy és Anyaság nevet kapta. Mert hiszem, hogy akár friss akár gyakorló anyaként nem tanácsra van szükségünk, hanem önmagunk megerősítésére, a hitre, hogy gyermekeink számára mi vagyunk a lehető legjobb édesanyák, és hogy az anyaság útja csodákat és új felismeréseket tartogat a számunkra! Általa többek lehetünk. Hiszem, hogy ez az 52 darab vizuális megerősítés ebben támogat és erősít minket, Nőket, Anyákat, hogy rátaláljunk Önmagunkra ebben az új szerepkörben.

2021. január 19.

A relaxáció, vizualizáció és az analógiák a fő nyelveim. Amikor privát üzenetben írtatok nekem valami miatt, ami miatt aggódtatok vagy amiben megértést és útmutatást reméltetek, legtöbbször egy arra ott és akkor érzett vizualizációs képpel és gyakorlattal válaszoltam. Mert hiszem, hogy a válaszok bennünk vannak!Minden egyes válasz!
Ilyenkor arra törekedtem, hogy megérezzem így interneten át is, mi lehet annak az analógiája, amiben vagytok, mert hiszem azt is, hogy ezek jó és könnyen használható eszközök a válaszok előhívására. Célom volt még közelebb hozni hozzátok a kártyák megerősítő mondatait, hogy igazán mélyre menjenek, hogy igazán átélhetők és átérezhetők legyenek, ezért 2021. január 19-én felkerült az első relaxációs hanganyag, amit azóta több követett és több követni fog. Ezek elérhetőek és ingyenesen hallgathatóak többek között Spotifyon, Apple Podcaston, Google Podcaston.

2021. március 26.

Ezen a napon tartottam életem első online meditációját, ami a Csendben Nő közösség felkérésére született meg bennem. Ez a meditáció egy gyógyitó utazás felmenőink körében. Ezen az ingyenes meditáción aznap élőben több, mint 200 voltunk jelen. Fantasztikus volt. Sosem gondoltam, hogy meditáció és kapcsolódás online ilyen erejű lehet. A meditáció később egy általam készített workbokkal megásárolhatóvá vált, amit közel 25-en vettetek meg magatonak utólag. Köszönöm a bizalmatok! Ez a téma nekem is nagyon jelentős, és valahol szakmai utam is a transzgenerációs minták indították el.
Egy évre rá, 2022. március 26-án a Csendben Nő szervezésében ismét tartottam egy online meditációt Bátorság témában.
Mindkét meditáció és a hozzájuk tartozó workbook most is megvásárolható a Csendben Nő oldalán.

2021. szeptember 20.

Az első közösen tartott csoportos Szülésáldó Ünnep Feller Adrienne-nel a Panarom Aromaterapeuta Intézetben. Ezen a szeptemberi ünnepen hihetetlen félelmek lettek kimondva. Úgy látom magam előtt ezeket a nőket, akik részt vettek, hogy büszkén állnak félelmükkel szemben. Mélyen a szemébe néznek. Most ők azok, akik nem engedik, hogy a szemben velük álló félelem félrenézzen vagy pislogjon. Szemükkel megfogták, elindulnak felé, hangosan megszólítva, kimondva azt, amitől félnek és azt, amiért mégsem kell félniük igazán, mert erejük van, áldottak és védettek a legnagyobb vihar közepén állva is. Elindulnak felé, és a félelem mozdulni se tud, fel kell fednie valós arcát, már nem suttoghat láthatalan a sötétben. Hangosan mondják ki nevét és sétálnak elébe, és ekkor, ebben az őszinte pillanatban a félelem szertefoszlik, csillagporként messze száll. Volt s nincs. Szelíd emlék már. Nem elvett, hanem adott: Erőt és hitet.
A csoportos ünnepek rendszereséggel megrendezésre kerülnek azóta is.

2021. június 5.

A Postpartum Napló megjelenésének napja. Bennünk a kapu Ég és Föld között. Várva várjuk az égi gyermeket, testünkbe fogadjuk, anyaggá formáljuk. Oly módon nyílunk meg, hogy világok találkoznak bennünk, átadjuk magunkat az ismeretlennek, alámerülünk a félelmek tengerébe és feloldódva a semmiben egy imánk marad csupán: Legyen meg a Te akaratod. Téren és időn túl állunk és várunk Ég és Föld határán. Karjainkat kitárva bízva bizakodva, legmélyebb sebezhetőségünkben szívünk kalapál, és a kegyelem könnyei mossák az arcunk, amikor végre a karjainkba zárhatjuk a méhünkben-lelkünkben nevelt gyermeket. És ott akkor aláírjuk a láthatatlan szerződést, a felbonthatatlan ígéretet, hogy szeretni, óvni, táplálni fogjuk míg világ a világ, míg Ég és Föld kapuja el nem választ és talán meg azon is túl. Az élet legmélyebb misztériuma mutatja meg magát nekünk, amikor a Földre engedjük magunkból a gyermekünk. Ezt helyezkedik bennünk éveken át. Mert minden más lesz, minden átíródik. Mégis a múltnak és a jövőnek találkoznia kell, hogy újraformálhassuk magunkban, kik is vagyunk. Ez a Postpartum Napló borítójának története. Ez a Postpartum Napló missziója.

2021. november 21.

Másállapotot a Szülésztben kiállás napja, ahol több kártyám képe részt vett transzparens formában, amit megállíthatatlan nők vittek, hogy kiálljanak a magyar nők szabad és emberhez méltó szüléséért és gyermekeik születéséért. #másállapotot #rendszerterhe #vártunkeleget

2022. február 3.

Megtörtént egy igazi varázslat és hihetetlen csoda, talán eddigi munkásságom legnagyobb sikere: A Honvéd Kórház szülészetének falaira kikerült több kártyám képe. 17 képet ajándékoztam a Honvéd Kórház szülészetének decemberben, amit nyitottsággal és örömmel fogadtak! Őszintén nem tudom szavakba önteni, mit érzek és mit jelent nekem és talán sokaknak, akik a szülés-születés körül jelen vannak mindez. Szívből kívánom, hogy rengeteg erőt és hitet adjanak ezek az üzenetek az ott szülő nőknek és családjaiknak. Legyenek támaszai és irányadó értékei az ott dolgozó szakembereknek.
Köszönöm, hogy ez megtörténhetett és köszönök minden földi és égi áldást, ami a munkám kíséri! Azóta további szülészetekre és gyermekágyas osztályokra is kikerültek a képek.

2022. június 13.

A Gyerekkártyák megjelenésének napja.
Nem volt könnyű gyerekkorom. Számos történettel összehasonlítva pedig az volt. Az idő távlatában egyre szerencsésebbnek érzem magam. Szerencsésnek, mert a nehéznek megélt gyerekkorom mellé eszközöket is kaptam. Stratégiákat a túléléshez. Öngyógyító képességet.
A gyerekeknek szóló kártyacsomagom a legmélyebb és legőszintébb betekintés, amit a lelkemről, az életemről adhatok. Minden megerősítés, amit benne található olyan erő, amit a személyes utam során magamnak és az élet kegyelmének köszönhetően kaptam. Ajándékba, de kemény munkával.
Számomra, mint sokak számára a poklon keresztül vezetett a paradicsomba az út, és életem nagy részében meggyőződésem volt, hogy ez máshogy nem is lehetséges.
Aztán lett egy lányom, és elkezdtem újra hinni olyasmiben, amire nincs saját bizonyítékom, de amiben hinni szeretnék.
Abban, hogy a “pokol” csak az egyik út a “paradicsomba”, nem pedig az egyetlen.
Hálás vagyok, hogy az élet ilyen sokszínű, hogy ennyi tapasztalás, könny és szeretet fér bele.
Bízom benne, hogy a kártyacsomag Titeket, felnőtt lélektársaim gyógyítani fog, a gyerekeinkkel pedig megláttatja azt az ösvényt, ami az életen át vezet és maga a paradicsom.

2023. február 9.

Megjelennek az Apakártyák!
Apává válni épp olyan hatalmas kihívás és világot felforgató tapasztalás, mint amilyen anyává. Ez a kártyacsomag azért is született meg, mert nagyon sokan kértétek, és mert mellettem is egy olyan férfi áll, akit végtelenül szeretek, tisztelek és akiért örökké hálás leszek! Igaz társat találni az életre nagy ajándék. Az Apáknak szóló kártyacsomag egy szerelmi vallomás, megerősítések és hála mondatok formájában tőlünk nőktől, Nektek férfiaknak.

2023. február

Az első három kártyacsomag megjelenik angol fordításban, és megnyitjuk az Etsy boltot. Év végére 100+ angol nyelvű kártyát értékesítünk a világ számos tájára, mint Németország, Anglia, Ausztrália, Egyesült Államok, Japán, Kína.

2023. június 24.

A szülés és születés minőségének javításáért járó elismerést 2023-ban Zágoni Bettina perinatális tanácsadó kapta a perinatális időszakot pozitív szuggesztiókkal, képekkel és megerősítő gondolatokkal kísérő Modern Goddess kártyasorozatainak megalkotásáért.

2023. július

A Modern Goddess egyéni vállalkozás céggé érik és egy állandó munkatárssal bővül a csapat. Új lehetőségek, új kötöttségek, új kapuk, távlatok, újabb tanulás és a belső tűz, ami előre visz! Egy nap remélem én is nagy meséket mondhatok el és meséimmel inspirálhatom mindazokat, akik hasonló útra lépnek.

A történet folytatódik és én hálás vagyok, hogy része lehetek!