Kártyák a szülészeteken

2021-ben volt egy vízióm.
Elképzeltem, hogy mennyire csodálatos és szemléletformáló lenne, ha a kártyacsomagok képei és megerősítései bárkivel ott lehetnének, aki éppen szül.

A 2020-as adatok szerint a nők 99% intézményben hozza világra a gyermekét. Úgy éreztem fantasztikus lenne, ha a kártyák nagy A3-as képek formájában kikerülhetnének magyarországi szülészetekre. Ez az ötlet akkor nagyon merésznek és szinte lehetetlennek tűnt.
Mégis úgy éreztem, amit tudok és tőlem telhető szeretném megtenni azért, hogy valósággá váljon. Végül 2021- ben kikerültek az első képek a budapesti Honvéd Kórház szülészetére, és azóta további 17 szülészet -javarészt állami - nyitotta meg a kapukat a képek felé.
Hihetetlen öröm, remény és az összetartozás érzése jár át minden alkalommal,
amikor újabb helyre kerülnek ki.

A képek kikerülését a projekt elején teljesen a Modern Goddess márka finanszírozta, azóta viszont több édesanya, szervezet, sőt maguk az intézmények is mellém álltak, és segítik a finanszírozást. Köszönöm nekik!

A Várandósság és Szülés, valamint a Gyermekágy és Anyaság kártyacsomag megerősítő képeivel az alábbi szülészeteken, gyermekágyas osztályokon találkozhattok:

Honvéd Kórház Szülészete,
Budapest
Csolnoky Ferenc Kórház Szülészete,
Veszprém
Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Szülészete,
Kiskunhalas
Dr. Bugyi István Kórház Szülészete,
Szentes
Soproni Erzsébet Oktatókórház Szülészete,
Sopron
Keszthelyi Kórház Szülészete,
Keszthely
Péterfy Sándor Utcai Kórház Szülészete,
Budapest
Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szülészete,
Szombathely
Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Szülészete,
Kistarcsa
Szegedi Tudományegyetem Szülészete,
Szeged
Kecskeméti Kórház Szülészete,
Kecskemét
Budai Perinatális Központ,
Budapest
Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Szülészete,
Budapest
Dr. László Elek Kórház Szülészete,
Orosháza
Duna Medical Szülészete,
Budapest
Kazincbarcikai Szülészet,
Kazincbarcika
Maternity Klinika,
Budapest
Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet,
Eger

Hol van még szükség az üzenetekre?

A lehetőség nyitva áll mindazon állami és magán szülészetek, praxisok előtt,
akik a kártyák üzeneteit magukénak érzik, és mindennapos értékes munkájukat ebben a szemléletben és szolgálatban végzik. Hálás vagyok nekik, hogy szem előtt tartják a szuggesztiók varázslatos erejét a szülés módosult tudatállapotában.
Ha tudsz olyan szülészetről vagy gyermekágyas osztályról,
ahol szívesen fogadnák a képeket, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot itt:

TUDTAD?

A szülés alatt spontán módosult tudatállapot alakul ki, amely nagyon jól használható a fájdalom és a testi kényelmetlenség csökkentésére, így növelve a nő esélyét a természetes hüvelyi szülésre. Többtudományos körben elvégezett kísérlet bizonyítja, hogy a várandós nők hipnabilitása magasabb az átlagosnál (Tiba, Mészáros, Bányai, Jakubecz, 1977), így ilyenkor fogékonyabbak vagyunk minden verbális és non-verbális szuggesztióra.
„A szuggesztió (ez esetben pozitív megerősítés) annak a képességnek a kihasználása, hogy az alany képes az általa elfogadott gondolatokat tettekké alakítani.” (Bergmann, 1894)

Bízom benne, hogy a kártyák képeit és az üzeneteit értékesnek és hasznosnak találják mind a kismamák és családjaik, mind a szülészeti osztály szakemberei, dolgozói, családok segítői. Bízom benne, hogy közös hittel és munkával a szülés-születés csodáját
újra megmutathatjuk a világnak.