Kapcsolódás a magzattal: Alkoss képet préselt virágokból, levelekből!

Kapcsolódás a magzattal: Alkoss képet préselt virágokból, levelekből!

Mit adhat Neked ennek a képnek az elkészítése?

Lehetőséget kapcsolódni a magzatoddal és azzal a hatalmas változással, ami Benned történik a várandósság, anyává válás során. Testedben, lelkedben és az életedben is.

Az alkotás olyan, mint az álom. Általa a fizikai világba hozható lelkünk megélése. Általa megfogalmazhatóak vágyaink, transzformálhatóak félelmeink.

A gyermekvárás rengeteg vágyképet és félelmet is hozhat.

Amikor én készítettem el magamnak ezt a képet az emlék és kapcsolódás mellett így üzentem a kislányomnak, hogy az előre fejjel lefelé van. Ezzel öszönöztem a babám a befordulásra. Buksija fogja majd formálni az utat, amin teste az én testem belsejét elhagyva a világra érkezhet. Újra hozzám, bentről ki. Máshova mégis ugyanoda:
A szívemhez közel.

*

Hogyan készítsd el ezt az emléket?

A tavasz és a nyár számos lehetőséget kínál, hogy az apró virágokból és levelekből kedvünkre díszíthessünk. Az ősz pedig a legmelegebb színekkel halmoz minket el. Tégy egy sétát és engedd, hogy megszólítson a környezeted. A szépség mindenhol megtalálható, csak ki kell rá nyitnunk magunkat. Gyűjts Neked tetsző virágfejeket, szirmokat, friss vagy ősszel lehullott leveleket.

Egy vaskosabb könyv segítségével préseld le a gyűjtésedet. Hogy ne fogja be a virág a könyvet, tegyél fehér lapot alá és fölé. A préselés körülbelül 1-2 hétig tart. Ez nagyon fontos, enélkül bepenészedhet a kép.

Amikor elkészültek a préselt kincseid, gyújts egy gyertyát, és adj időt magadnak az alkotásra.

A grafikát (lejebb találod) vágd körbe, ha gondolod színezd ki. Majd illeszd a képkeret üveglapjára, hogy a lepréselt szirmokat - egy általad tetszőleges formában- körérendezhesd.

Tipp: Ha üveglapos keretet választottál, egyszerűen helyezd a kinyomtatott és körülvágott grafikát az egyik üveglapra és tetszőleges mintában tedd a préselt virágokat, leveleket a kép köré. Üveglapos képkeretet az IKEA, Jysk és Butlers üzleteiben találsz. Ha sima keretet választottál, tedd a kinyomtatott képet a képkeret hátuljára egy fehér vagy színes lapra, és pillanatragasztó segítségével ragaszd fel az - általad tetszőlegesen- elhelyezett virágokat, leveleket a kép köré.

Tipp2: A préselt virágok, levelek mellett vagy helyett helyett használhatsz festéket, színes ceruzát, zsírkrétát is az alkotásod elkészítéséhez.

Az alkotás folyamatában támogatásodra lehet az alábbi relaxáció is, melyet itt az ingyenes relaxációknál érhetsz el:

A babám melegben és biztonságban van méhem ölelésében

Az alkotásod folyamata előtt vagy után, ha megvan Neked mindenképp húzz a Várandósság és Szülés kártyacsomagból is egy üzenetet!

Küldd el nekünk elkészült képedet, történetedet, megéléseidet a hello@moderngoddess.hu email címre, szeretettel olvassuk soraidat. :)

Instagramon, ha megosztod, kérlek tagelj minket, hogy mi is megcsodálhassuk <3

 

Íme a grafikák.

Mentsd le! Vidd hírét, küldd el másnak is!

Szeretettel,

Tina <3

Back to blog

Leave a comment